Saturday, December 21, 2013

LIC Recruitment Exam Study material Sample Question Papers




LIC Recruitment Exam Study material Sample Question Papers
Question model for LIC  recruitment


                                         
1. TESTIFY
(a) Witness
(b) Describe
(c) Recognise
(d) Appreciate
Answer. (a)

2. ASCEND
 (a) Leap
(b) Mount
(c) Deviate
(d) Grow
Answer. (b)

3. OSTRACIZE
(a) Cut off
(b) Expedite
(c) Welcome
 (d) Include
Answer. (a)

4. FORLORN
(a) Uncared
(b) Funny
(c) Fearful
(d) Fortunate
Answer. (a)

5. RILE
(a) Drag
(b) Agree
(c) Please
(d) Annoy
Answer. (d)

6. LAZE
(a) Abdicate
(b) Rest
(c) Waste
(d) Wander
Answer. (b)



7. UGLY
(a) Fearful
(b) Hateful
(c) Evil some
(d) Repulsive
Answer. (d)

8. SLOPPY
(a) Drunk
(b) Careless
(c) Tired
(d) Untrustworthy
Answer. (b)

9. HARBINGER
(a) Pilot
(b) Forerunner
(c) Steward
(d) Messenger
Answer. (d)

10. DISRUPT                                               
(a) Deny
(b) Refuse                                             
(c) Break
(d) Join
Answer. (c)

11. SUMPTUDUS                                                   
(a) Lavish
(b) Fancy
(c)Meagre
(d) Irritable
Answer. (a)



12. LATENT                                                     
(a) Prompt
(b) Lethargic
(c) Apparent
(d) ConceaIed 
Answer. (d)

13. NUMINOUS         
(a)Dull
(b) Awful
(c) Bright
(d) Dark
Answer. (b)

14. STUPID                              
(a) Silly
(b) Disobedient                             
(c) Insane
(d) Incapable
Answer. (a)

15. BUCOLIC                                                       
(a) Helpless
(b)Intoxicated
(c) Shameless
(d) Rustic
Answer. (d)

16. GROGGY
(a)Unsteady
(b) Sensible
(c) Sensitive   
(d) Pensive
Answer. (a)

17. VIE
(a) Hesitate
(b) Compete
(c) Refuse   
(d) Shirk
Answer. (b)

18. CONSOLEL
(a) Sympathies
(b) Share
(c) Pacify      
(d) Assist
Answer. (c)

19. GENESIS
(a) Relevant
(b) Beginning
(c) Style)    
(d) Movement
Answer. (a)

20. SULTRY
(a) Unpleasant
(b) Ill smelling
(c) Impure
(d) Hot & oppressive
Answer. (d)

21. HEDGE
(a) Corse
(b) Injure
(c) Evade   
(d) Harm
Answer. (c)

22. WAN
(a) Tired
(b) Strong
(c) Cheerful
(d) Unhappy
Answer. (a)