Thursday, November 6, 2014

Synonyms - Online test Verbal Ability Questions and Answers

Synonyms - Online test Verbal Ability Questions and Answers
Synonyms Questions and Answers in MCQ Form
Free Practice test on Synonyms

 Directions: In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word.


1. CONSEQUENCE
(a) Manner
(b) Result 
(c) Cause
(d) Order


Answer. (b)

2. DODGE
(a) Confuse
(b) Avoid
(c) Thwart
(d) Frustrate


Answer. (b)

3. OBSTREPEROUS
(a) Obstinate
(b) Calm
(c) Noisy
(d) Cheerful

Answer. (c)


4. IRK
(a) Bon
(b) Insult
(e) Urge
(d) Annoy


Answer. (d)



5. SCOUR
(a) Search
(b) Flow
(c) Raise
(d) Push


Answer. (a)


6. FORAGE
(a) Search
(b) Research
(c) Fly
(d) Travel


Answer. (a)


7. WELTER
(a) Sacrifice
(b) Clarity
(c) Height
(d) Confusion

Answer. (d)


8. ALLOW
(a) Accept)  
(b) Seek
(c) Permit
(d) Wish
Answer. (c)

9. AMALGAMATE
(a) Try
(b)Collect
(c) Mix
(d) Hate
Answer. (c)


10. HASSLE
(a) Greed
(b) Jealousy
(c) Gossip
(d) Wrangle
Answer. (d)


11. EXTRAVAGANZA
(a) Profligacy
(b) Spectacular show
(c) Over reaching
(d) Falsification
Answer. (b)


12. FIDDLE
(a) Examine
(b) Trifle
(c) Discard
(d) Frown
Answer. (b)

13. AMICABLE
(a) Interesting
(b) Loving
(c) Affectionate
(d) Friendly
Answer. (d)


14. AROMATIC
(a) Stinking
(b) Sentimental
(c) Fragrant
(d) Crippled
Answer. (c)

15. QUELL
(a) Postpone
(b) Avoid
(c) Complain
(d) Suppress
Answer. (d)



 

No comments:

Post a Comment