Saturday, December 6, 2014

Quiz Questions on Narendra Modi

Quiz Questions on Narendra Modi
MCQ Test your knowledge about PM of India Narender Modi
GK test  on Sh Narendra Modi 
1. Sh. Narendra Modi was born in Which year?

(A) 1948
(B) 1949
(C) 1950
(D) 1951


2.How many prime ministers before Modi were born in independent India (After 1947) ?
(A) 0
(B) 1
(C) 2
(D) 3

3. Sh. Narendra Modi served as the Chief Minister of Gujarat state from ?
(A) 2001 to 2007
(B) 2004 to 2011
(C) 2004 to 2009
(D) 2001 to 2014

4. Name of father of Sh. Narendra Modi ?
(A) Damodardas Modi
(B) Veerdas Modi
(C) Veerdas Mulchand
(D) Damodardas Mulchand

5. Educational Qualifications of Sh. Narendra Modi are?
(A) MA
(B) MSc
(C) BA
(D) B Tech

6.In ....... Sh. Narendra Modi was elected an organising secretary of BJP's Gujarat unit.

(A) 1987
(B) 1988
(C) 1989
(D) 1990


7.Sh. Narendra Modi  was named as the replacement of ..... as the Chief Minister of Gujarat.
(A) Shankersinh Vaghela
(B) Keshubhai Patel
(C) Dilip Parikh
(D) Anandiben Patel

8.Presently  Chief Minister of Gujarat is? (2014).
(A) Shankersinh Vaghela
(B) Keshubhai Patel
(C) Dilip Parikh
(D) Anandiben Patel

9.During 2001–10, Gujarat had an agricultural growth rate of ......., the highest among all Indian states

(A) 10.97%a
(B) 11.97%
(C) 12.97%
(D) 13.97%

10.In 2014, he was ranked as the ....... powerful person in the world by Forbes.
(A) 13th most
(B) 14th most
(C) 15th most
(D) 16th most


Answers:
1. C
2  A
3  D
4  D
5  A
6  B
7  B
8  D
9  A
10 C

No comments:

Post a Comment