Friday, April 10, 2015

Kerala Quiz Solved Questions with answers

Kerala Quiz Solved Questions with answers
Kerala GK Model Test Paper

Economy of Kerala
1. Kerala produces .......percent of national output of  pepper in the country ?
(a) 96%
(b) 97%
(c) 97.5%
(d) 98 %

2. How much  percent of  natural rubber produces  Kerala in the country ?
(a) 82%
(b) 83%
(c) 84%
(d) 85%

3. How many varieties of rice grown in Kerala, India ?
(a)  400
(b)  500
(c)  600
(d) 700

4. Who referred  Kerala as the "evergreen city of India" ?
(a) Mahatma Gandhi
(b) Pt. Jwaharlal Nehru
(c) Subhash Chander Bose
(d)Lal Bhadur Shashtari

Tourism in Kerala
5. Where is Malik Dinar Mosque placed in Kerala, south India ?
(a)  Palakkad
(b)  Kottayam
(c) Kollam
(d) Kasaragod District

6.  Alappuzha is the administrative headquarters of  Alappuzha District,Kerala and also known as.....
(a) Kollam
(b) Munar
(c) Alleppey
(d) None of the above

7. Where is the Coir Research Institute functioning at Kerala ?
(a) Alleppy
(b) Kappad
(c)  Kollam
(d) Kalavoor

8. The Backwater of...... place are the most popular tourist attraction in Kerala.
(a) Kovalam
(b) Alappuzha
(c) Kollam
(d)  Punnamada Lake

9. On the bank of which lake Kollam, coastal city is located ?
(a) Punnamada Lake
(b) Ashtamudi Lake
(c) Kolleru Lake
(d) Pulicut Lake

10.  Where is Annual Nehru Trophy Boat Race held  in Kerala, India ?
(a)  Pulicut Lake
(b)  Ashtamudi Lake
(c)  Punnamada Lake
(d)) Kolleru Lake



ANSWERS
1. b
2. d
3. c
4. a
5.d
6. c
7. d
8. b
9. a
10. c

No comments:

Post a Comment