Tuesday, April 7, 2015

Free online Solved Kerala GK Model Test Paper

Free online Solved Kerala GK Model Test Paper
General Awareness Kerala Sample Paper
1. Kerala is located in the South -West region of India on the..... coast.
(a)   West Coast
(b) Malabar Coast
(c) Cormandel Coast
(d) East Coast

2. When Kerala State was formed ?
(a) 1 November 1956
(b) 2 November 1956
(c) 3November 1956
(d) 4 November 1956

3.Which is the capital of Kerala, India ?
(a) Tamil Nadu
(b) Kochi
(c) kollam
(d) Thiruvanathapuram

4. Which is the most widely spoken and official language of the state ?
(a) Telugu
(b)Tamil
(c) Malayalam
(d) Kannada

5. Who is the governor (2015)of Kerala state ?
(a) P.Sathasivam
(b) Hansraj Bhardawaj
(c) Nikhil Kumar
(d) Sheila Dixit

6. What is the Literacy rate (2011 - Estimate)  in Kerala ?
(a) 93.61%
(b)  93.71%
(c)  93.81%
 (d)  93.91%

7. Around .........Keralites are working abroad, mainly in Persian Gulf.
(a) 3,000,000
(b) 4,000,000
(c) 5,000,000
(d) 6,000,000

8. Which of the following is  state festival of Kerala?
(a) Pongal
(b) Chhath
(c) Onam
(d) Lohari

9. How many rivers are flowing in Kerala?
(a) 41 rivers
(b) 42 rivers
(c) 43 rivers
(d)  44 rivers

10. How many Westward-flowing rivers are there in southern India ?
(a)  39
(b)  40
(c)  41
(d)  42


Answers
1. b
2. a
3. d
4. c
5. a
6. d
7. a
8. c
9. d
10. c

No comments:

Post a Comment