Thursday, March 1, 2012

English Grammar Solved Practice Paper All Entrance Exams

English Grammar Solved Practice Paper All Entrance Exams

Objective Question English Sample Test

Pick up Antonyms of the bold italicized word in the given sentence.

1. Like poverty affluence can sometimes create its own problems.

(a) Sorrow

(b) Indigence

(b) Exuberance

(d) Opulence

ANSWER: (b)

2. Many reactions take place in the blast furnace a simultaneously.

(a) Invariably

(b) Contemporarily

(c) Separately

(d) Momentarily

ANSWER: (c)

3. The food served at the official dinner was very bland.

(a) Inedible

(b) Spicy

(c) Nutritious

(d) Tasty

ANSWER: (d)

4. Miscellaneous items were discussed at the meeting.

(a) Minor

(b) Unrelated

(c) Mixed

(d) Classified

ANSWER: (a)

5. He tried to conceal the secret that they were already married.

(a) State

(b) Declare

(c) Reveal

(d) Announce

ANSWER: (c)

6. That was an exquisite piece of art which won the admiration of one and all.

(a) Ugly

(b) Cheap

(c) Old

(d) Expensive

ANSWER: (a)

7. Expediency is the guiding factor in politics.

(a) Novelty

(b) Short-sightedness

(c) Unsuitability

(d) Inconvenience

ANSWER: (c)

8. His frivolous remarks provoked no comments.

(a) Serious

(b) Momentous

(c)Frantic

(d) Fanciful

ANSWER: (a)

9. The key words in planning for an unpredictable future are focus and flexibility.

(a) Complexity

(b) Density

(c) Pliability

(d) Rigidity

ANSWER: (d)

10. Rohit is a very courageous boy.

(a) Frightened

(b) Naughty

(c) Cowardly

(d) Happy

ANSWER: (c)

11. Her impetuous behaviour was attributed to her upbringing

(a) Poised

(b) Rash

(c) Quiet and gentle

(d) Sluggish

ANSWER: (c)

12. He has been acquitted of the charge of theft.

(a) Punished

(b) Convicted

(c) Released

(d) Exonerated

ANSWER: (b)

13. Everything about him, especially his talkative nature, proclaims his effeminacy.

(a) Boorishness

(b) Manliness

(c) Aggressiveness

(d) Attractiveness

ANSWER: (b)

14. He said it would be convenient for him to meet me there.

(a) Inadvisable

(b) Objectionable

(c) Troublesome

(d) Desirable

ANSWER: (c)

15. The usual adulation of the officers must end.

(a) Back-biting

(b) Flattery

(c) Condemnation

(d) Praise

ANSWER: (c)

16. They had an insipid conversation.

(a) Curious

(b) Loud

(c) Argumentative

(d) Lively

ANSWER: (d)

17. I found my views to be congruous to those of my father.

(a) Irregular

(b) Mismatch

(c) Inconsistent

(d) Disagreeing

ANSWER: (c)

18. The fifteenth century witnessed an era of Renaissance in Europe.

(a) Pestilence

(b) Decadence

(c) Immorality

(d) Prehistory

ANSWER: (b)

19. It is surprising to find her condoning such an act.

(a) Disparaging

(b) Condemning

(c) Disliking

(d) Forbidding

ANSWER: (b)

20. Worldly-wise people find it prudent to adopt a morally flexible attitude towards

current behaviour patterns.

(a) Weak

(b) Uncompromising

(c) Hostile

(d) Neutral

ANSWER: (b)

21. The heroine’s infidelity finds no mention in this biography

(a) Loyalty

(b) Innocence

(c) Intelligence

(d) Charity

ANSWER: (a)

22. Sanjay’s point of view was correct but his behaviour with his father was quite impertinent.

(a) Impressive

(b) Smooth

(c) Healthy

(d) Respectful

(e) Inadequate

ANSWER: (d)

23. The attack on the freedom of the press is a retrograde step.

(a) Aggressive

(b) Progressive

(c) Punitive

(d) Stubborn

ANSWER: (b)

24. Her debonair manners were noticed by everyone present in the city

(a) Stiff

(b) Cheerless

(c) Courteous

(d) Pleasant

ANSWER: (b)

25. There was no altruistic motive that prompted him to help her.

(a) Wicked

(b) Brutal

(c) Inhuman

(d) Selfish

ANSWER: (d)

No comments:

Post a Comment