Monday, June 29, 2015

General Awareness Nepal Earthquake 2015

General Awareness Nepal Earthquake 2015
GK ON NEPAL EARTHQUAKE

1 In which month First Nepal earthquake ( Gorkha earthquake) occurred in 2015 ?
(a) March
(b) April
(c) May
(d) Both b& c

2. How many people were killed in  April 2015 Nepal earthquake ?
(a  5,800 people
(b) 7,800 people
(c)  8,800 people
(d)  9,500 people

3. Which neighbour countries  were affected by Nepal earthquake in April 2015 ?
(a)  India
(b) Bangladesh
(c) China
(d) All of them

4. What was the time when earthquake  occurred on 25 April in Nepal ?
(a) at 11:50 a.m.
(b) at 11:56 a.m.
(c) at 11:57 a.m.
(d) at 11:58 a.m.

 In which year the worst earthquake in the history of Nepal and Bihar, India  had occurred ?
(a) 1932
(b) 1933
(c) 1934
(d) 1935

6. How many people were killed when earthquake triggered an avalanche on Mount Everest ?
(a) 19
(b) 25
(c) 30 
(d) 40

7. What was magnitude of Nepal earthquake that occurred on 25 April 15 ?
(a) 4.5 Mw
(b) 5.5 Mw
(c)6.6 Mw
(d) 7.8 M w or 8.1 M s

8. When  the second major earthquake was occurred in May 2015 ?
(a) 12 May 
(b) 13 May
(c) 14 May
(d) 15 May

9. When a major aftershock of magnitude 6.7 Mw occurred in Nepal at 12:55 NST (07:09 UTC)?
(a) 26 April 2015
(b) 27 April 2015
(c) 28 April 2015
(d )29 April 2015

10. How many people  died in Nepal as a result of the aftershock ?
(a) 80
(b) 90
(c) 117 
(d) 150



ANSWERS
1. a
2. c
3. d
4. b
5. c
6. a
7. d
8.a
9.a
10. c

No comments:

Post a Comment