Thursday, June 14, 2012

Free Online Bank PO English Solved Test


Free Online Bank PO English Solved Test
English Practice Competitive Test
 Directions: In each of the following questions, out of the given alternatives, choose
the one which would not change the meaning of the original sentence, if it were
substituted for the italicized word in the sentence

1. He is known for his compliant nature couple of new ideas.
(a) Livid
(b) Complaining
(c) Advised
(d) Offered
ANSWER : (d)

2. Most of the politicians these days have a large number of toadies around them.
(a) Followers
(b) Professional assistants
(c) Servants
(d) Sycophants
ANSWER : (d)

3. He was a very docile Person and thus a favorite of his neighbors.
(a) Easily irritated
(b) Easily managed
(c) Easily disturbed
(d) Easily fooled
ANSWER : (b)

4. On scrutiny the police officer found out that the documents provided by the
landlord were totally fabricated.
(a) Historical
(b) Genuine
(c) Forged
(d) Prepared
(e) Constructed
ANSWER : (c)

5. Nearly half of India’s population is still living in abject poverty.
(a) Wretched
(b) Solid
(c) Grave
(d) Enough
ANSWER : (a)

6. They are cautiously optimistic about the effects of the new medicine.
(a) Carefully
(b) Genuinely
(c) Secretly
(d) Curiously
ANSWER : (a)

7. U In the meeting the minister floated a
(a) Gave
(b) Presented
(c) Adamant
(d) Yielding
ANSWER : (b)

8. Everybody in the Assembly shouted and there was a pandemonium in the hall.
(a) Crowd
(b) Noise
(c) Disorderly scene
(d) Laughter
ANSWER : (c)

9. People who hold very unorthodox views are sometimes ostracized.
(a) Hated
(b) Shut out from society
(c) Criticised
(d) Applauded
ANSWER : (b)

10. Defection is quite common in our present day political life.
(a) Desertion
(b) Disobedience
(c) Disloyalty
(d) Indiscipline
ANSWER : (a)

11. His judicious handling of the matter saved the situation from going out of control.
(a) Sensible
(b) Nervous
(c) Cautious
(d) Helpful
ANSWER : (c)

12. The bedroom is at the rear side of this house.
(a) Front
(b) Back
(c) Upper
(d) Different
ANSWER : (b)

13. Dr. S.Radhakrishnan has written an erectile commentary on the Bhagwad Gita.
(a) Scholarly
(b) Inspiring
(c) Effective
(d) Perfect  
ANSWER : (a)

14. It was very perspicacious of the judicial investigation officer to End the cause of
the problem so quickly.
(a) Discerning
(b) Mysterious
(c) Clever
(d) Quick
ANSWER : (a)

15. He gave me a detailed account of the meeting.
(a) Report
(b) Summary
(c) Explanation
(d) Precise
ANSWER : (a)

16. A conscientious worker is admired by his employers.
(a) Obedient
(b) Sincere
(c) Skillful
(d) Careful
ANSWER : (b)

17.  A factory manufacturing illicit liquor was unearthed by the police yesterday.
(a) Poisonous
(b) Unlawful
(c) Intoxicating
(d) Cheap
ANSWER : (b)

18. The demand for an autonomous state is responsible for insurgence of terrorism in Punjab.
(a) Separate
(b) Independent
(c) Secluded
(d) Self-governed
ANSWER : (d)

19. lt is so gratifying to know that there are not many small-pox cases these days-
(a) Pleasing
(b) Surprising
(c) Satisfying
(d) Happy
ANSWER : (c)

20. He was given to fanaticism in his political beliefs.
(a) Limitations
(b) Unreasoning enthusiasm
(c) Falsehood
(d) Having no grounds
ANSWER : (b)

21. It is the Prime Ministers prerogative to appoint or dismiss a Minister.
(a) Function
(b) Monopoly
(c) Authority
(d) Privilege
ANSWER : (d)

22. He had to curtail his leave as a lot of work was pending in his office.
(a) Cancel
(b) Extend
(c) Shorten
(d) Postpone
ANSWER : (c)

23. The incident affected him so /much that he could not forget it for several days.
(a) Upset
(b) Changed
(c) Influenced
(d) Controlled
ANSWER : (c)

24. This was his maiden performance on the stage and he did very well.
(a) Primary
(b) First
(c) Opening
(d) Girlish
ANSWER : (b)

25. The isolated and dilapidated palace has become a rendezvous for the unsocial elements.
(a) Resort
(b) Hiding place
(c) Public place
(d) Meeting place
 ANSWER : (d)

No comments:

Post a Comment