Thursday, July 23, 2015

GK UNO Class 5 Solved Practice Test Paper

GK UNO Class 5  Solved  Practice Test Paper
MCQ Class 5 General Awareness  Test  based on UNO

1. What does UNO stand for ?
(a) United Nations Organs
(b) Unit Nations Organization
(c) United  Nations Organization

2.  When was the UNO formed ?
(a) 1 January, 1940
(b) 24 October, 1945
(c) 12 January, 1940


3.When was the League of  Nations established ?
(a) 1930
(b) 1920
(c) 1940

4. How many official languages are used by the United  Nations Organization ?
(a) 3
(b) 4
(c) 6

5. Where is the headquarter of the UNO ?
(a) New York City
(b) Hague
(c) Washington DC

6. Which UN organ is called the 'Parliament of man' ?
(a) Security Council
(b) Secretariat
(c) General Assembly

7. Which United Nations agency works for the welfare of children ?
(a) UNESCO
(b)  UNICEF
(c) WHO

8. Where is the headquarter of the International Court of Justice ?
(a) Ottawa, Canada
(b) New York, USA
(c) Hague, Netherlands

9. What does WHO stand for
(a) World Health Organization
(b) World Heritage Organization
(c) World Health Organ

10. Which  UN agency is responsible for improving the conditions of workers ?
(a) WHO
(b) ILO
(c) IMF

Answers

1. c
2. b
3. b
4. c
5. a
6. c
7. b
8. c
9. a
10. b

No comments:

Post a Comment