Friday, July 24, 2015

Quiz for Class 4 MCQ Paper

Quiz for Class 4  MCQ Paper
GK Class 4 Soplved Practice Paper

1. What is the name of national flower of Bangladesh ?
(a) Lotus
(b) Rose
((c) Water Lily

2. What is the national flower of India ?
(a) Lotus
(b) Rose
((c) Water Lily

3. What is the other name of Duckweed ?
a) Water Lettuce
(b) Water Lentils
((c) Water Lily

4. It is a free floating plant that consist of spony dust green leaves.
a) Water Lettuce
(b) Water Lentils
((c) Water Lily

5.What is the unit of temperature ?
(a) Ampere
(b) Celsius
(c) Carat

6. What is the unit of measurement of  gold ?
(a) Grams
(b) Ampere
(c)  Carat

7.  The length of cloth  is measured in .....
(a) Metres
(b) Litres
(c)  Kilograms

8. A tool is used for pounding and removing nails.
(a) Spanner
(b) Screwdriver
(c) Hammer

9. A tool used for turning screws.
(a) Spanner
(b) Screwdriver
(c) Hammer

10. A tool used  for opening  sealed containers.
(a) Plier
(b)  Screwdriver
(c) Opener

Answers
1. c
2. a
3. b
4. a
5. b
6. c
7. a
8. b
9. a
10. c

No comments:

Post a Comment