Monday, November 19, 2012

English Language Practice Paper LIC AAO, Bank PO Exam



English Language Practice Paper LIC AAO, Bank PO  Exam
Bank ,LIC English Practice Paper
1. Dire
(1) Urgent
(2) Dreadful
(3) Calamitous
(4) Ominous
(5) Insignificant
Ans. (5)

2. Propagation
(1) Realisation
(2) Demarcation
(3) Formulation
(4) Assimilation
(5) Dissemination
Ans. (5)


3. Mitigating
(1) Disgusting
(2) Elevating
(3) Compromising
(4) Diluting
(5) Regularizing
Ans. (4)


4. Intense
(1) Fragile
(2) Fierce
(3) Unchallenging
(4) Unscrupulous
(5) Extreme
Ans. (1)

5. Sophisticated (1) law breakers (2) try to exploite (3) loopholes (4) In rules and regulations. All correct (5)
Ans. (3)


6. There is never paucity (1) of resources (2) notwithstanding (3) absence of any organised fundrising (4) machinery. All correct (5)
Ans. (4)

7. The heads of religious institutions and imminent (1) people have come together to ensure (2) communal (3) harmony (4) All correct (5)
Ans. (1)

8. Gandhiji was unsparing (1) in his condemnation (2) of people for their inhuman (3) treatment to untouchables. (4) All correct (5)
Ans. (5)

9. The pirated (1) technology has not only created (2) strategic dangers but also damaged (3) economy (4) interests. All correct (5)
Ans. (4)


10. If public sector units....  to attain profit, they should get rid of measures.
(1) fail, healthy
(2) determine, cheap
(3) expect, strong
(4) decide, populist
(5) try, modern
Ans. (1)


11. The bag was so ... that he could …… carry it.
(1) shabby, not
(2) full, seldom
(3) bulky, never
(4) filled, often
(5) heavy, hardly
Ans. (5)


12. The demand to ….  the culture of the city was long ... with the Government.
(1) preserve, pending
(2) demolish, lasting
(3) protect, disposing
(4) explore, cherished
(5) maintain, lying
Ans. (1)


13. Many citizens of that country have risked death to ….. because conditions there have grown very....
(1) life, worse
(2) escape, severe
(3) survival, pleasing
(4) save, bad.
(5) life, different
Ans. (2)


14. Bad movies which have …………..the life-style on the youth should be banned.
(1) adversely affected
(2) severely changed
(3) gracefully uplifted
(4) unceremoniously evolved
(5) dramatically ignored
Ans. (1)

15. His ... at word is the result of his...
(1) concentration, negligence
(2) indulgence, wastefulness
(3) diligence, sincerity
(4) negligence, honesty
(5) thoughtfulness, apathy
Ans. (3)


16. Two of the …..were arrested against whom the police had …..  a complaint.
(1) prisoners, received
(2) criminals, entered
(3) accused, registered
(4) complainants, entered
(5) accomplices, initiated
Ans. (3)

17. Though the programme was …. scheduled for seven days, it was later.... to four days.
(1) finally, decided
(2) originally, curtailed
(3) initially, resolved
(4) ultimately, made
(5) formerly, declared
Ans. (2)

18. Crocodile can live effortlessly both ………….water and ... land.
(1) into, the
(2) with, over
(3) without, the
(4) inside, above
(5) in, on
Ans. (5)

19. Candidates have ……..using malpractices in the examination because they know these can be………..
(1) resorted to, challenged
(2) planned, proved
(3) started, dangerous
(4) stopped, detected
(5) given up, fruitful
Ans. (4)

20. When the police officer asked you your salary, you provided wrong information; haven’t you?
(1) have you not
(2) aren’t you
(3) didn’t you
(4) don’t you
(5) No correction required
Ans. (3)

21. Most unwillingly, I agreed to go to Andaman and staying there for a month.
(1) to going to
(2) going to
(3) for going to
(4) to going for
(5) No correction required
Ans. (2)


22. This is one of the most remarkable stories that have been told so far.
(1) which has been told
(2) that has been telling.
(3) that have been told
(4) which are told
(5) No correction required
Ans. (3)


23. If we had been one more good batsman in our team, we would have won the match.
(1) Had
(2) Would have been
(3) Would have
(4) Would have had
(5) No correction required
Ans. (1)


24. As soon as I will reach Bangalore, I will repay the loan.
(1) Shall reach
(2) Should reach
(3) Would reach
(4) Reach
(5) No correction required
Ans. (4)

25. I shall not forgive you for having broke your promise.
(1) with having broke
(2) for having broken
(3) for breaking
(4) because of breaking up
(5) No correction required
Ans. (2)

26. There have been, a spurt in the number of cases of atrocities on women during the last two months.
(1) It had been
(2) There were
(3) There are
(4) There has been
(5) No correction required
Ans. (4)

27. He decided to leave the job quietly.
(1) Quietly leave the job
(2) Leaving the job quietly
(3) Quietly leaving the job
(4) Leave quietly the job
(5) No correction required
Ans. (5)

28. No sooner did I reach the station then the train departed.
(1) Had departed
(2) Was departed
(3) Had been departed
(4) Did depart
(5) No correction required
Ans. (5)

29. The nation wide survey has brought up an interesting finding which is published.
(1) Had brought up
(2) Has brought out
(3) Has been brought up
(4) Will bring up
(5) No correction required
Ans. (2)


No comments:

Post a Comment