Tuesday, February 14, 2012

English Objective Solved Questions


English Objective Solved Questions
Practice Paper English                                                                                          
Directions: In each of the following questions, choose the word opposite in
meaning to the given word.

1. VENERATE
(a) Accuse
(b) Defame
(c) Criticize
(d) Abuse
ANSWER. (b)

2. HESITATE
(a) Proud
(b) Confident
(c) Certain
(d) Reluctant
ANSWER. (c)

3. DOUR
(a) Radical
(b) Active
(c) Young
(d) Cheerful
ANSWER. (d)

4. VITAL
(a) Peripheral
(b) Dead
(c) Unimportant
(d) Outer
ANSWER. (c)

5. VILIFY
(a) Commend
(b) Pray
(c) Admonish
(d) Worship
ANSWER. (a)

6. HATE
(a) Admire
(b) Abhor
(c) Concern
(d) Loathe
ANSWER. (a)

7. ADMGNISH
(a) Commend
(b) Tolerate
(c) Flatter
(d) Approve
ANSWER. (a)

8. POMPOUS
(a) Foible
(b) Normal
(c) Humble
(d) Mild
ANSWER. (c)

9. INSIPID
(a) Nervous
(b) Pungent
(c) Saucy
(d) Sour
ANSWER. (b)

10. BIZARRE
(a) Soft
(b) Usual
(c) Gentle
(d) Same
ANSWER. (b)

11. MORBID
(a) Healthy
(b) Clever
(c) Upright
(d) Sickly
ANSWER. (a)

12. CONSIDERATE
(a) Harsh
(b) Infuriated
(c) Opposed
(d) Indifferent
ANSWER. (d)

13. HAGGARD
(a) Healthy
(b) Animated
(c) Robust
(d) Hearty
ANSWER. (b)

14. BOISTEROUS
(a) Calm
(b) Comfortable
(c) Good
(d) Happy
ANSWER. (a)

15. DESTROY
(a) Invent
(b) Make
   (c) Produce
(d) Create
ANSWER. (d)

16. ACCELERATE
(a) Creep
(b) Drag
(c) Lag
(b) Move slowly
ANSWER. (d)

17. DEFIANCE
(a) Dismay
(b) Suspicion
(c) Obedience
(d) Anxiety
ANSWER. (c)

18. OVERWEENING
(a) Humble
(b) Sedate
(c) Miserly
(d) Clever
ANSWER. (a)

19. REDOLENT
(a) Stinking
(b) Sickly
(c) Yellowish
(d) Gloomy
ANSWER. (a)

20. CALLOUS
(a) Confident
(b) Sentimental
(c) Sensitive
(d) Capable
ANSWER. (c)

21. DEBONAIR
(a) Worried
(b) Pensive
(c) Grim
(d) Serious
ANSWER. (d)

22. IMMERSE
(a) Disinter
(b) Douse
(c) Engross
(d) Disappear
ANSWER. (a)

23. ASTUTE
(a) Cowardly
(b) Foolish
(c) Wicked
(d) Impolite
ANSWER. (b)

24. LEGATO
(a) Uneven
(b) Brief
(c) Silent
(d) Smooth
ANSWER. (a)

25. BRILLIANT
(a) Dusty
(b) Dull
(c) Dumb
(d) Dud
ANSWER. (b)

No comments:

Post a Comment