Thursday, August 20, 2015

Free Online World GK Practice Paper

Free Online World GK Practice Paper
World GK Model Test Paper

1. What was the Greenwich Mean Time (GMT) originally referred as ?
(a)  Time Zone
(b)  Mean Solar System
(c)  Mean Solar Time

2. Which country has the pope as its head ?
(a) Vatican City
(b) Italy
(c) France

3. Through which country does the line of equator pass ?
(a) Kenya
(b) Pakistan
(c) Africa

4. The equator passes through how many countries ?
(a) 11
(b) 12
(c) 13

5. Nippon batteries are very famous throughout the world. From which country has the word Nippon
 come ?
(a) Malaysia
(b) China
(c) Japan

6. Which of these capitals is named after the first President of its country ?
(a) New York
(b) Wahington DC
(c) Dhaka

7. It is the capital city of a country which was divided by a wall. Name it ?
(a) Berlin
(b) Seol
(c) Dhaka

8. Which is the world's fastest train that runs in Japan ?
(a) Metro
(b) Bullet
(c) Gun

9. Which canal joins the Red Sea to the Mediterranean Sea ?
(a) Panama
(b) Isthmus
(c) Suez

10. Which mountain range separate Europe from Asia ?
(a) Urals
(b) Alps
(c) Mount Everest

ANSWERS
1. c
2. a
3. a
4. c
5. c
6. b
7. a
8. b
9. c
10. a

No comments:

Post a Comment