Thursday, August 6, 2015

GK Class 4 Solved Olympic Games Quiz

GK Class 4 Solved Olympic Games Quiz
 Class 4 Quiz based on Olympic Games

1. Where was the 2012 Olympic games held ?
(a) Beijing
(b) Athens
(c) London

2. Ancient Olympic games were held in honour of which Greek God ?
(a) Zeus
(b) Baal
(c) Apollo

3. What is the Olympic symbol ?
(a) Four rings
(b) Five rings
(c) Six rings

4. Who was responsible for banning the ancient Olympic games ?
(a) Roman Emperor Julius Caesar
(b) Roman Emperor Theodosius
(c) Roman Emperor

5. In ancient Olympic games what did the Olympic winner receive ?
(a) Gold Medal
(b) Olive Tree
(c) Olive Branches

6. When did the ancient Olympic games begin?
(a) 776 BC
(b) 522 BC
(c) 1892

7. What does Olympic motto 'Citius-Altius-Fortius' stand for ?
(a) Fastest, Highest, Strongest
(b) Faster,  Higher, Stronger
(c)  Faster,  Smartest, Strongest

8. When were first modern Olympic games are held in Athens ?
(a) April 6, 1896
(b) November 26, 1892
(c) November 25, 1892

9. When was first Olympic game lighted ?
(a)  1938
(b) 1930
(c) 1928

10. Where will Olympic games be  held in 2016 ?
a)  Athens
(b)  Brazil
(c) London


ANSWERS
1. c
2. a
3. b
4. b
5. c
6. a
7. b
8. a
9. c
10. b

No comments:

Post a Comment