Tuesday, August 11, 2015

Geography GK Class 4 Test Paper

Geography GK Class 4 Test Paper
Class 4 Geography Quiz MCQ Paper

1. Ronaldo and Rivaldo play soccer for which country ?
(a) Spain
(b) Brazil
(c) Germany

2. The piranha is a fish from which continent ?
(a) South America
(b) Australia
(c) North America

3. Which country produces more diamonds than all nations put together ?
(a) Russia
(b) Australia
(c) South  Africa

4. Which US west coast city suffered a major earthquake in 1906 ?
(a)  New York
(b) Los Angeles
(c) San Francisco

5. OPEC is the organization concerned with production of which product ?
(a) Petroleum
(b) Oil
(c) Coal

6. What is the name the longest river  in  Russia.
(a) Volga River
(b) Don River
(c) Oka River

7. What is the ancient city in Beijing  called......?
(a)  Old city
(b)  Imperial City
(c)  Forbidden City

8. Reindeer moss comes from which place ?
(a) Germany
(b) Scandinavia
(c) Southern France

9. In which continent are Penguins found ?
(a) Antarctica
(b) Australia
(c) South Africa

10. California and Florida are famous for growing which fruit ?
(a) Wheat
(b) Corn
(c) Oranges

ANSWERS
1. b
2. a
3. a
4.c
5. b
6.a
7. c
8. b
9. a
10. c

No comments:

Post a Comment