Monday, April 25, 2016

Bank Clerical English Model Test Paper

Bank Clerical English Model Test Paper
English Test for Preli. Exams
Choose the one which can replace the word printed in bold in the sentence without changing the
meaning of the sentence.

1. She is really a fantastic girl.
(a) Wonderful
(b) Charming
(c) Beautiful
(d) Intelligent
ANSWER : (a)

2. The old man was fond of giving homilies whenever we went to him with a problem.
(a) Alternatives
(b) Advice
(c) Suggestions
(d) Sermon
ANSWER : (d)

3. The soldier displayed exceptional courage and saved the Major from the enemy’s hand.
(a) New
(b) Strange
(c) Abnormal
(d) Unusual
(e) Avoidable
ANSWER : (d)

4. If you want the quality of your writings, to improve then avoid redundant words
(a) Unwilling
(b) Mistaken
(c) Wrong
(d) Repetitive
ANSWER : (d)

5. In order to tarnish the public image of his opponent, he has got a mendacious story
planted in the local newspaper.
(a) False
(b) Fabricated
(c) Imaginary
(d) Horrible
ANSWER : (a)

6. A civilized Roman banquet was a thing of great richness, style and decorum.
(a) Palace
(b) Feast
(c) Ornament
(d) Table
ANSWER : (b)

7. He listened to her mellifluous music under the genial influence of wine.
(a) Heavy
(b) Stressing
(c) Drowsy
(d) Sympathetic
ANSWER : (b)

8. The fishing boat pulled away from the wharf and chugged smoothly down the bay.
(a) Harbor
(b) Shore
(c) Quay
(d) Anchor
ANSWER : (c)

9. The aberration in the Indian economy can be attributed to short-sightedness
of its political masters
(a) Deviation
(b) Steadfastness
(c) Privilege
(d) Procrastination
ANSWER : (a)

10. India has too often to fulminate against Pakistanis role in aiding and abetting
acts of militancy on her soil.
(a) Think
(b) Consider
(c) Conspire
(d) Protest
ANSWER : (d)

11. The accident occurred due to his lapse.
(a) Haste
(b) Error
(c) Ignorance
(d) Carelessness
ANSWER : (b)

12. It was incumbent on him to report the matter at once.
(a) Pointless
(b) Depending
(c) Pressing
(d) Optional
ANSWER : (c)

13. Only my neighbor succoured me during my illness.
(a) Nourished
(b) Treated
(c) Aided
(d) Attended
ANSWER : (c)

14. As they whispered, I felt awkward in their company.
(a) Inconvenient
(b) Clumsy
(c) Ashamed
(d) Embarrassed
ANSWER : (d)

15. He tried to cajole her, but it was in vain.
(a) Enjoin
(b) Coax
(c) Rejoice
(d) Inspire
ANSWER : (b)

16. He was annoyed at his flippant remark.
(a) Discourteous
(b) Hitter
(c) Humorous
(d) Casual
ANSWER : (a)

17. The magazine was embellished with amusing articles.
(a) Filled
(b) Replete
(c) Adorned
(d) Sprinkled
ANSWER : (c)

18. Summit neglected to remit the fees in time and therefore had to pay a fine.
(a) Exempted
(b) Refused
(c) Failed
(d) Promised
(e) Obstructed
ANSWER : (c)

19. ‘To be or not to be’ was the dilemma of Hamlet.
(a) Question
(b) Obsession
(c) Problem
(d) Helplessness
(e) Confusion
ANSWER : (e)

20. War always has a baneful effect on the people of a nation.
(a) Unpleasant
(b) Foul
(c) Pernicious
(d) Harmful
ANSWER : (c)

21. His endeavors proved fruitful.
(a) Justified
(b) Futile
(c) Efficient
(d) Productive
ANSWER : (d)

22. The boy was chided for his impertinence.
(a) Praised
(b) Beaten
(c) Applauded
(d) Rebuked
ANSWER : (d)

23. The problem is tedious to tackle.
(a) Easy
(b) Difficult
(c) Tiring
(d) Troublesome
ANSWER : (c)

24. The time is spent in the library was the most rewarding one.
(a) Precious
(b) Serviceable
(c) Profitable
(d) Paying
ANSWER : (c)

25. The kingdom suffered a constant threat from certain predatory tribes.
(a) Wild
(b) Violent
(c) Rebellious
(d) Plundering
ANSWER : ( d)

No comments:

Post a Comment