Monday, April 25, 2016

English Free Online Solved Test Paper

English Free Online Solved Test Paper
Bank Clerical English Objective Test
 Directions: In each of the following questions, choose the word opposite in
meaning to the given word.
1. INTRANSIGENT
(a) Ever-ready
(b) Faithful
(c) Flexible
(d) Obedient
Answer: (c)

2. COMPETITION
(a) Rivalry
(b) Compromise
(c) Monopoly
(d) Contest
Answer: (c)

3. INIMICAL
(a) Friendly
(b) Cheerful
(c) Neutral
(d) Emotional
Answer: (a)

4. INTRICATE
(a) Foolish
(b) Simple
(c) Straight forward
(d) Easy
Answer: (c)

5. DORMANT
(a) Active
(b) Modern
(c) Permanent
(d) Transient
Answer: (a)

6. EQUANIMITY
(a) Excitement
(b) Duplicity
(c) Dubiousness
(d) Resentment
Answer: (a)

7. OBFUSCATE
(a) Simplify
(b) Explain
(c) Describe
(d) Clarify
Answer: (d)

8. HAMSTRINGH
(a) Strengthen
(b) Enlarge
(c) Stimulate
(d) Awaken
Answer: (a)

9. DESTINY
(a) Vulnerability
(b) Chance
(c) Self-dependence
(d) Fate
Answer: (c)

10. SHAME
(a) Glorify
(b) Exalt
(c) Dignity
(d) Enshrine
Answer: (b)

11. AGONY
(a) Pleasure
(b) Bliss
(c) Ecstasy
(d) Fear
Answer: (c)

12. VIE
(a) Guard
(b) Maintain
(c) Discover
(d) Yield
Answer: (d)

13. SUBSERVIENT
(a) Aggressive
(b) Dignified
(c) Straight forward
(d) Supercilious
Answer: (b)

14. LUXURY
(a) Sadness
(b) Treachery
(c) Duplicity
(d) Austerity
Answer: (d)

15. DEFECTION
(a) Resignation
(b) Invitation
(c) Joining
(d)Co-operation
Answer: (c)

16. PUNCTILIOUS
(a) Irregular
(b) Fussy
(c) Careless
(d) Curious
Answer: (c)

17. SHAMEFUL
(a) Naked
(b) Brazen
(c) Wanton
(d) Unblushing
Answer: (b)

18. BENEVOLENCE
(a) Contempt
(b) Malevolence
(c) Hatred
(d) Derision
Answer: (b)

19. CELIBATE
(a) Profligate
(b) Reprobate
(c) Extravagant
(d) Prodigal
Answer: (b)

20. CONSOLIDATE
(a) Isolate
(b) Weaken
(c) Divide
(d) Identify
Answer: (b)

21. LIABILITY
(a) Assumption
(b) Exemption
(c) Consumption
(d) Presumption
Answer: (b)

22. OVERWROUGHT
(a) Alert
(b) Alive
(c)Excited
(d) Calm
Answer: (d)

23. BALMY
(a) Hard
(b) Genuine
(c) Mild
(d) Fragrant
Answer: (a)

24.  PROBLEM
(a) Reply
(b) Solution
(c) Answer
(d) Resolution
Answer: (b)

25. MODERATE
(a) Radical
(b) Revolutionary
(c) Nihilist
(d) Anarchist
Answer: (c)

No comments:

Post a Comment