Monday, April 25, 2016

Bank PO English Practice Test

Bank PO English  Practice Test
English  Language Sample Questions

 In the following questions, choose the one which best expresses the meaning of the given word.

1. CREDENCE
(a) Preference
(b) Credit
(c) Assurance
(d) Belief
ANSWER :(b)

2. EMPIRICAL
(a) Spiritual
(b) Royal
(c) Practical
(d) Theoretical
ANSWER : (c)

3. THWARTED
(a) Accepted
(b) Opposed
(c) Diverted
(d) Advocated
ANSWER: (b)

4. PRATTLE
(a) Construct
(b) Loiter
(c) Chatter
(d) Meditate
ANSWER: (c)

5.COY
(a) Beautiful
(b) Sweet
(c) Talented
(d) Shy
ANSWER: (d)

6. GRIPE
(a) Complaint
(b) Journey
(c) Resentment
(d) Satisfaction
ANSWER: (a)

7. PROCURE
(a) Obtain
(b) Endanger
(c) Incur
(d) Rescue
ANSWER: (a)

   8. COMMENSURATE
(a) Appropriate
(b) Beginning
(c) Proportionate
(d) Measurable
ANSWER : (c)

9. DAUNT
(a) Detain
(b) Annoy
(c) Abuse
(d) Intimidate
ANSWER :  (d)

10. IMMACULATE
(a) Spotless
(b) Dirty
(c) Shining
(d) Clean
ANSWER : ( a)

11. DISPARAGE 
(a) Belittle
(b) Compare
(c) Discourage
(d) Separate
ANSWER : ( a)

12. PROLIFERATE
(a) Assist
(b) Proclaim
(c) Generate
(d) Support
ANSWER  : ( c)

13. MUNDANE              
(a) Global
(b) Worldly
(c) Luxurious
(d) Spiritual
ANSWER  : ( b)

14. GRAPHIC           
(a) Vague
(b) Distinct
(c) Vivid
(d) Conspicuous
ANSWER  : ( c)

15. INTERROGATE        
(a) To interfere
(b) To question
(c) To stop
(d) To enter the gate
ANSWER  : ( b)

16. QUIP 
(a) Comment
(b)  Injury
(c) Blow
(d) Joke
ANSWER : ( d)

17. JEOPARDY
(a) Enmity
(b) Danger
(c) Adventure
(d) Magic
ANSWER : ( b)

18. PETPIFOGGING
(a) Lenient
(b) Unimportant
(c) Stable
(d) Strong
ANSWER : ( b)

19. PERSPICACITY
(a) Bad
(b) Shrewd
(c) Hazy
(d) Clear
ANSWER : ( b)

20. BEWAII
(a) Envy
(b) Accuse
(c) Tear apart
(d)Lament
ANSWER : ( d)

21. ABSGLVE
(a) Exonerate
(b) Consume
(c) Maltreat
(d) Engage
ANSWER : ( a)

22. CONSTRUE
(a) Interpret
(b) Scatter
(c) Confuse
(d) Unite
ANSWER : (a)

23. INORDINATE
(a) Extraordinary
(b) Inanimate
(c) Subordinate
(d) Excessive
ANSWER  : ( d)

24. SIMULATE
(a) Presume
(b) Warn
(c) Imitate
(d) Take
ANSWER : (c)

No comments:

Post a Comment