Sunday, April 24, 2016

Practice Paper For LIC exams :English

Practice Paper For LIC exams :English
English Language Practice Paper LIC AAO LIC AAO Practice Set
Directions : In each of the following questions, out of the given alternatives,
choose the one which is the nearest in meaning to the given word.

1. INDICT
(a) Accuse
(b) Condemn
(c) Allege
(d) Reprimand
Answer. (a)

2. SUPERANNUATED
(a) Accepted
(b) Senile
(c) Retired
(d) Experienced
Answer. (c)

3. ENDORSEMENT S
(a) Reprimand
(b) Censure
(c) Commendation
(d) Reproach
Answer. (c)

4. STAMINA
(a) Endurance
(b) Intensity
(c) Eagerness
(d) Energy
Answer. (d)

5. BRASH
(a) Invective
(b) Rude
(c) Abusive
(d) Superficial
Answer. (b)

6. DECRY
(a) Deviate
(b)Despoil
(c) Demure
(d) Disparage
Answer. (d)

7. MOLLIFY
(a) Chastise
(b) Testify
(c) Rebuke
(d) Appease
Answer. (d)

8. RECALL
(a) Speak
(b) Receive
(c) Face
(d) Remember
Answer. (d)

9. JEOPARDY
(a) Magic
(b) Adventure
(c) Enmity
(d) Danger
Answer. (d)

10. ECONOMISE
(a) Accumulate
(b) Minimise
(c)Save
(d) Reduce
Answer. (c)

11. JUVENILE
(a) Hidden
(b) Young
(c) Humorous
(d) Tedious
Answer. (b)

12.VENTURE
(a) Entrust
(b) Risk
(c) Travel
(d) Adventure
Answer. (b)

13. IMRERTINENT
(a) Impudent
(b) Sceptical
(c) Thoughtless
(d) Irritable
Answer. (a)

14. IMPEDIMENT
(a) Passage
(b) Obstruction
(c) Fateful
(d) Destruction
Answer. (b)

15. LUEID
(a) Sensational
(b) Old
(c) Obscene
(d) Pale
Answer. (a)

16. MASTERPIECE
(a) Sample
(b) Wonder
(c) Miracle
(d) Model
Answer. (d)

17. ALERT
(a) Watchful
(b) Intelligent
(c) Observant
(d) Energetic
Answer. (a)

18. ARTICULATE
(a) Distinct
(b) Aggressive
(c) Wayward
(d) Confused
Answer. (a)

19. VEER
(a) Shift
(b) Dominate
(c) Delegate
(d) Concentrate
Answer. (a)

20. SUPERCILIOUS
(a) Indifferent
(b) Annoyed
(c)Haughty
(d) Angry
Answer. (c)

21. DEMIT
(a) Promote
(b) Judge
(c) Appoint
(d)Resign
Answer. (d)

22. BERSERK
(a) Clever
(b) Morose
(c) Cheerful
(d) Wild
Answer. (d)

23. GROTESQUE
(a) Fantastic
(b) Exaggerated
(c) Colourful
(d) Pompous
Answer. (a)

24. COUNSEL
(a) Correct
(b) Publish
(c) Oppose
(d) Advice
Answer. (d)

25. SUCCULENT A
(a) Fluid
(b) Sucking
(c) Juicy
(d) Sweet
Answer. (c)

No comments:

Post a Comment