Monday, April 25, 2016

Free Online Test English Lang. Solved Questions

Free Online Test  English Lang. Solved Questions
 English MCQ Paper

Directions: Select the one which can best replace the italicized word in the sentence without changing
the meaning of the sentence.

1. Many species of animals have become extinct during the last hundred years.
(a) Feeble
(b) Aggressive
(c) Scattered
(d) Non-existent
ANSWER: (d)

2. The community is agog with speculation about the fate of the money collected.
(a) Excited
(b) Worried
(c) Depressed
(d) Annoyed
ANSWER: (a)

3. He was drawn to the vortex of politics at a very early age.
(a) Whirlpool
(b) Field
(c) Arena
(d) Hell
ANSWER: (a)

4. He enjoys vicarious authority.
(a) Tenuous
(b) Limited
(c) Delegated
(d) Wide
ANSWER: (c)

5. If you lack in magnanimity, all your wealth and luxury is useless.
(a) Planning
(b) Purposiveness
(c) Management
(d) Generosity
ANSWER: (d)

6. They tolerated him though they disliked his craven behaviour.
(a) Silly
(b) Cowardly
(c) Indecent
(d) Mean
ANSWER: (b)

7. The antidote to these problems is hard to find.
(a) Remedy for
(b) Consequence of
(c) Cause for
(d) Result of
ANSWER: (a)

8. l am quite content to stay here.
(a) Eager
(b) Happy
(c) Frightened
(d) Determined
ANSWER: (b)

9. The maxi vehemently denied all the charges of corruption that were leveled against him.
(a) Devoutly
(b) Hysterically
(c) Forcefully
(d) Serenely
ANSWER: (c)

10. Those who man government-run shops also have their palm greased.
(a) Control
(b) Operate
(c) Administer
(d) Rule
ANSWER: (b)

11. Despite his pompous style and gestures, the audience failed to evince any
interest in his lecture.
(a) Display
(b) Hide
(c) Develop
(d) Take
ANSWER: (a)

12. When he returned he was accompanied by a sprightly young girl.
(a) Sportive
(b) Intelligent
(c) Lively
(d) Beautiful
ANSWER: (c)

13. lt was presumptuous of him to make a remark in the assembly.
(a) Ridiculous
(b) Unthoughtful
(c) Self-confident
(d) Ambiguous
ANSWER: (c)
14. It is quite unseemly that person should so behave with his elders.
(a) Childish
(b) Ugly
(c) Discourteous
(d) Improper
ANSWER: (d)

15. It is a popular fallacy that all man-eaters are old and mangy.
(a) Observation
(b) Belief
(c) Fact
(d) Illusion
ANSWER: (b)

16. Malice is a feeling that we should always avoid.
(a) Envy
(b) Cruelty
(c) Spite
(d) Hatred
ANSWER: (c)

17. He deserved the accolade he received.
(a) Comment
(b) Honor
(c) Appreciation
(d) Blame
ANSWER: (c)

18. The notice said that the meeting would begin precisely at 9.00 a.m.
(a) Concisely
(b) Approximately
(c) Exactly
(d) Accurately
ANSWER: (c)

19. The ascending temperature in many parts of the world confirms global
warming which is an environmental hazard
(a) Rising
(b) Falling
(c) Shooting
(d) Mounting
ANSWER: (a)

20. He was sentenced to four years imprisonment.
(a) Punished
(b) Acquitted
(c) Assigned
(d) Convicted
ANSWER: (a)

21. He died as an impecunious man in a charitable hospital
(a) Innocent
(b) Ignorant
(c) Faultless
(d) Having no money
ANSWER: (d)

22. The British levied unusually high taxes on export of Indian goods.
(a) Implemented
(b) Stipulated
(c) Imposed
(d) Enacted
ANSWER: (c)

23. Many of his acquaintances avoid him because he is so garrulous.
(a) Proud
(b) Unreasonable
(c) Talkative
(d) Quarrelsome
ANSWER: (c)

24. Your explanation that your social commitments tie you down, does not convince me
(a) Duties
(b) Responsibilities
(c) Restrictions
(d) Obligations
ANSWER: (d)

25. Her today’s story was merely an exaggeration of what happened before my eyes.
(a) Overstatement
(b) Reproduction
(c) Falsehood
(d) Understatement
ANSWER. (a)

No comments:

Post a Comment