Thursday, July 19, 2012

NDA, NA English Practice Test


NDA, NA English Practice Test
Free online English Objective Questions           
Directions: In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the
one which can replace the word printed in bold in the sentence without changing the
meaning of the sentence.
1. In present day society, money plays the only dominant role in almost all transactions.
(a) Jobs
(b) Negotiations
(c) Business
(d) Proceedings
ANSWER :(d)

2. He enjoyed the salubrious climate of the palace
(a) Cold
(b) Temperate
(c) Warm
(d) Healthful
ANSWER :(d)

3. The house cannot accommodate more people.
(a) Hold
(b) Allow
(c) Hide
(d) Associate
ANSWER :(a)

4. Catching snakes can be hazardous for people untrained in the art.
(a) Dangerous
(b) Difficult 
(c) Harmful
(d) Tricky                            
ANSWER :(a)

5. The troops were mobilized to take control of the tensed situation.
(a) Organized into platoons
(b) Summoned to headquarters
(c) Prepared for active service
(d) Collected hurriedly
ANSWER :(d)

6. His lascivious habits brought him nothing but bad name.
(a) Treacherous
(b) Erotic
(c) Lustful
(d) Vicious
ANSWER :(c)

7. The people attending the carnival looked gay and happy.
(a) Occasion
(b) Fair
(c) Function
(d) Revelry
ANSWER :(d)

8. Feeling drowsy may be a side effect of too many antibiotics.
(a) Dizzy
(b) Energetic
(c) Irritable
(d) Sluggish
ANSWER :(d)

9. Everyone was listening to the news of earthquake with mounting anxiety.
(a) Interest
(b) Eagerness
(c) Uneasiness
(d) Grief
ANSWER :(c)

10. Courtesy does not cost one anything.
(a) Gentility
(b) Civility
(c) Amiability
(d) Urbanity
ANSWER :(b)

11. The intruders strangled the lady to death.
(a) Thrashed
(b) Forced
(c) Compressed
(d) Throttled
ANSWER :(d)

12. That case is not amenable to ordinary rules.  
(a) Applicable
(b) Interpreted
(c) Contradictory
(d) Dealt with 
ANSWER :(a)

13. Lost in his own reverie, he forgot that vicissitudes can change the course of man’s life.
(a) Difficulties
(b) Changes of fortune
(c) Impediments
(d) Good fortunes
ANSWER :(b)

14. Pakistan has been vigorously pursuing a clandestine nuclear weapons programme.
(a) Nefarious
(b) Progressive
(c) Systematic
(d) Secretive
ANSWER :(d)

15. Objective General English some people are extremely fastidious in their choice of dress.
(a) Pompous
(b) Fussy
(c) Discriminating
(d) Careless
ANSWER :(b)

16. His views on children and their upbringing are indeed outlandish.
(a) Realistic
(b) Funny
(c) Strange
(d) Offensive
ANSWER :(c)

17. His credulous nature often landed him in trouble.
(a) Dreamy
(b) Naughty
(c) Innocent
(d) Willing to believe easily
ANSWER :(d)

18. You should have watched that glint in her eyes when speaking of her husband.
(a) Disgust
(b) Sparkle
(c) Anger
(d) Sadness
ANSWER :(b)

19. People refuse to pay obeisance to people whom they do not accept as their leaders.
(a) Attention
(b) Respect
(c) Obedience
(d) Command
ANSWER :(c)

20. The newly found drug on the epidemic was not at all deleterious.
(a) Effective
(b) Intoxicating
(c) Noxious
(d) Successful
ANSWER :(c)

21. People of different persuasions have met on the same platform.
(a) Personalities
(b) Tastes
(c) Qualifications
(d) Convictions
ANSWER :(d)

22. We were touched by the Honesty of the beggar. 
(a) Impressed
(b) Moved
(c) Surprised
(d) Horrified
ANSWER :(a)

23. The food we had to eat was incompatible to our needs.
(a) Harmonizing
(b) According
(c) Corresponding
(d) Unsuitable
ANSWER :( d)

24. He decided to accost a big financier for his new scheme.
(a) Employ
(b) Consult
(c) Hire
(d) Deceive
(e) Approach
ANSWER :(e)

No comments:

Post a Comment