Friday, July 13, 2012

English Language Antonyms Practice Test


English  Language Antonyms Practice Test
MCQ English Grammar Quiz
Directions: In each of the following questions, choose the word opposite in
meaning to the given word.
1. VALUABLE
(a) Inferior
(b) Invaluable
(c) Lowly
(d) Worthless 
Answer: (d)

2. ENGULFED
(a) Detached
(b) Dislocated
(c) Devastated
(d) Disfigured
Answer: (a)

3. THEORY
(a) Imagination
(b) Fact
(c) Chance
(d) Thought
Answer: (b)

4. PROSCRIBE
(a) Interdict
(b)Allow
(c) Extend
(d) Betray
Answer: (b)

5. MEAGRE
(a) Average
(b) Plentiful
(c) Extravagant
(d) Excessive
Answer: (b)

6. ADHERENT
(a) Rival
(b) Alien
(c) Detractor
(d) Enemy
Answer: (c)

7. TURBID
(a) Easy
(b) Hazy
(c) Clear
(d) Distinct
Answer: (c)

8. BEGUILE
(a) Persuade
(b) Cheat
(c) Flatter
(d) Smile
Answer: (a)

9. SCEPTICAL
(a) Inquisitive
(b) Hopeful
(c) Inductive
(d) Intuitive
 Answer: (b)

10. PERDTTION  
(a) Excitement
(b) Reward
(c) Inspiration
(d) Salvation
Answer: (d)

11. RESCUE
(a) Extricate
(b) Waver
(c) Bind
(d) Desert
Answer: (d)

12. REQUISITE
(a) Dispensable
(b) Random
(c) Inappropriate
(d) Chaotic
Answer: (a)

13. FLURRY
(a) Disclose
(b) Soothe
(c) Pelt
(d) Achieve
Answer: (c)

14.JUBILANT
(a) Scared
(b) Disturbed
(c) Gloomy
(d) Quiet
Answer: (c)

15. FORBID
(a) Provoke
(b) Appreciate
(c) Celebrate
(d) Permit
Answer: (d)

16. DUSKY
(a) Visible
(b) Fair
(c) Obscure
(d) Shadowy
Answer: (b)

17. CAPRICIOUS
(a) Fixed
(b) Solid
(c) Firm
(d) Reliable
Answer: (d)

18. FLAGITIOUS
(a) Frivolous
(b) Ignorant
(c) Vapid
(d) Innocent
Answer: (d)

19. KNACK
(a) Dullness
(b) Balance
(c) Talent
(d) Dexterity
Answer: (a)

20. DITHER
(a) Cry
(b) Refer
(c) Decide
(d) Defer
Answer: (c)

21. INSOLENT
(a) Agreeable
(b) Coward
(c) Polite
(d) Considerate
Answer: (c)

22. PUTRID
(a) Fresh
(b) Fragrant
(c) Sweet
(d) Agreeable
Answer: (a)

23. DEROGATORY 
(a) Immediate
(b) Praising
(c) Opinionated
(d) Roguish
Answer: (b)

24. OSTENTATIOUS
(a) Awkward
(b) Bankrupt
(c) Ignorant
(d) Unpretentious
Answer: (d)

25. EXECRATE
(a) Care
(b) Praise
(c) Love
(d) Bless
Answer: (d)

No comments:

Post a Comment