Friday, July 13, 2012

English Grammar Model Test Paper


English  Grammar Model Test Paper
English Solved MCQ Paper
Directions: In each of the following questions, out of the given alternatives,
choose the one which best expresses the meaning of the given word.

1. HALLOWED
(a) Decayed
(b) Sacred      
(c) Historical
(d) Ancient
ANSWER :(b)

2. VILIFY
(a) Defame
(b) Perform
(c) Commend
(d) Communicate
ANSWER :( a)

3. MOLLIFY
(a) Flatter
(b) Appease
(c) Sympathies
(d) Avenge
ANSWER: (b)

4. CHARTER
(a) Announcement
(b) Article                 
(c) Declaration
(d) Document
ANSWER: (d)

5. VOCATION
(a) Hobby
(b) Occupation 
(c) Post
(d) Employment      
ANSWER: (b)

6. FLQUNDER
(a) Run
(b) Fluctuate
(c) Jump
(d) Stumble 
ANSWER: (d)

7. ERUDITE
(a) Strong
(b) Precious
(c) Disliked
(d) Hidden
ANSWER: (c)

8. EXTRANEOUS
(a) Shallow
(b) Superficial
(c) Irrelevant
(d) Nonsensical
ANSWER: (c)

9. MAVERICK
(a) Reformer
(b) Unorthodox
(c) Novice
(d) Conservative
ANSWER: (b)

10. ADAGE
(a) Mystery
(b) Request
(c) Order
(d) Proverb
ANSWER: (d)

11. IMPASSIONED
(a) Ardent
(b) Impressive
(c) Sympathetic
(d) Irresponsible
ANSWER :( a)

12. LUGUBRIOUS
(a) Consolatory
(b) Deceitful
(c) Sleek 
(d) Mournful
ANSWER :( d)

13. HEDIQUS
(a) Secret 
(b) Loathsome
(c) Stable
(d) Strong
ANSWER :( b)

14. IMPEDE                
(a) Hinder
(b) Reverse
(c) Impose
(d) Expedite
ANSWER :( a)
                                       
15. EXTRICATE         
(a) Pull
(b) Free
(c) Tie
(d)Complicate
ANSWER :( b)

16. DEPRECATE         
(a) Accept
(b) Attack
(c)Praise
(d) Condemn
ANSWER :( d)

17. WRANGLE           
(a) Competition
(b) Race
(c) Dispute
(d) Wrestling
ANSWER :( c)

18. KNAVE 
(a) Rogue
(b) Ignorant
(c) Innocent
(d) Simple
ANSWER:(a)

19. REPUGNANCE
(a) Approval
(b) Affection 
(c) Like
(d) Disinclination
ANSWER :( d)

20.  TRUTH
(a) Ego
(b) Faithful
(c) Colorist
(d) Disloyal
ANSWER :( b)

21. ENTHRAL
(a) Persuade
(b) Glorify
(c) Annoy
(d) Charm
ANSWER :( d)

22. EPISTLE  
(a) Practice
(b) Sermon
(c) Note 
(d) Letter
ANSWER :( d)

23. KEN
(a) Knowledge
(b) Trial
(c) Witness
(d) Ignorance
ANSWER :( a)

24. KIBITZ
(a) Evade
(b) Befriend
(c) Avoid
(d) Interfere
ANSWER :( d)
 

25. BALMY
(a) Fruitful
(b) Tempestuous  
(c) Soothing
(d) Modest
ANSWER :( c)

No comments:

Post a Comment