English Bank Clerical Test
Model Test Paper English 
Directions: Pick out the word that is most nearly the opposite in meaning of the
Word given in capitals.
1. ACUMEN  
(a) Intelligence
(b) Imbecility 
(c) Potentiality 
(d) Unfamiliarity 
ANSWER. (b)
2. VIRULENT
(a) Harmless 
(b) Malignant 
(c) Hostile
(d) Vicious 
ANSWER. (a)
3. FRANTIC
(a) Calm
(b) Hopeful 
   (C) Active
(d) Bitter
ANSWER. (a)
4. TURBULENT
(a) Turbid
(b) Violent 
(c) Steady
   (d) Critical 
ANSWER. (c)
5. MUSTY 
(a) Fresh
(b) Expensive
(c) Clean
(d) Fine
ANSWER. (a)
6. PATCHY 
(a) Clear 
(b) Simple
(c) Uniform 
(d) Attractive
ANSWER. (c)
7. STRENUOUS
(a) Unfaltering
(b) Irresolute
(c) Unwavering
   (d) Lazy
   (e) Unenterprising
ANSWER. (d)
8. ILLEGIBLE
(a) Clear
(b) Imitable
(c) Clean
(d) Readable
ANSWER. (d)
9. CARNAL                 
(a) Sensuous
(c) Spiritual
(c) Visionary
   (d) Imaginary
ANSWER. (b)
10. DEVOUT
(a) Irreverent
(b) Sincere 
(c) Homely
   (d) Magnificent              
ANSWER. (a)
11. CONSPICUOUS 
(a) Indifferent 
(b) Harmless 
(c) Insignificant 
(d) Unknown
ANSWER. (b)
12. GLUT   
(a) Dearth 
(b) Limit        
(c) Drain 
(d) Supply 
ANSWER. (a)
13. VIVACIOUS     
(a) Quarrelsome 
(b) Sober 
(c) Notorious 
(d) Drunken 
ANSWER. (c)
14. INFALLIBLE  
(a) Erring 
(b) Untrustworthy 
(c) Dubious 
(d) Unreliable 
ANSWER. (a)
15. EXALT            
(a) Depreciate 
(b) Enable 
(c) Glorify 
(d) Simplify 
ANSWER. (a)
16. DISINGENOUS
(a) Industrious 
(b) Cumbersome 
(c) Slothful 
(d) Naïve
ANSWER. (d)
17. PROVOCATSON 
(a) Destruction 
(b) Peace 
(c) Pacification 
(d) Vocation 
ANSWER. (c)
18. JOCOSE 
(a) Dull
(b) Humorous 
(c) Playful 
(d) Diseased
ANSWER. (a)
19. GAINSAY
   (a) Affirm 
   (b) Reject
   (c) Appreciate 
   (d) Lose
ANSWER. (a)
20. NATIVE
(a) Alien 
(b) Foreigner
(c) Newcomer 
(d) Stranger
ANSWER. (a)
   21. RADICAL
   (a) Uncompromising 
   (b) Basic
   (c) Thorough 
   (d) Superficial
ANSWER. (d)
22. SLUR
(a) Promise 
(b) Hope
(c) Credit 
(d) Virtue
ANSWER. (c)
23. MASK 
(a) Deface 
(b) Injure
(c) Expose 
(d) Hit
ANSWER. (c)
24. PASSIONATE
(a) Calm 
(b)Arrogant
(c) Sure 
(d) Fervent
ANSWER. (a)
25. DAINTY
(a) Splendid 
(b) Aggressive
(c) Vigorous 
(d) Towering
ANSWER. (c)
 
No comments:
Post a Comment