Wednesday, January 25, 2012

TGT, PGT English Grammer Test


TGT, PGT English Grammer Test
English Solved Test Paper
Directions - Choose the word opposite in meaning to the given word
1. HINDRANCE
(a) Agreement
(b) Cooperation
(c) Persuasion
(d) Aid
ANSWER: (d)

2. BEAUTIFUL
(a) Ugly
(b) Dark
(c) Rough
(d) Dirty
ANSWER: (a)

3. PLACATE
(a) Embroil
(b) Antagonize
(c) Amuse
(d) Pacify
ANSWER: (b)

4. EMBRACE
(a) Suspect
(b) Harm
(c) Reject
(d) Hurt
ANSWER: (c)

5. ROUGHLY
(a) Exactly
(b) Completely
(c) Pointedly
(d) Largely
ANSWER: (a)

6. LIBERALISM
(a) Humanism
(b) Dynamism
(c) Sectarianism
(d) Totalitarianism
ANSWER: (d)

7. WONDER
(a) Stock
(b) Amusement
(c) Expectation
(d) Surprise
ANSWER: (c)

8. DENSITY
(a) Brightness
(b) Clarity
(c) Intelligence
(d) Rarity
ANSWER: (d)

9. APPOINTMENT
(a) Disappointment
(b) Suspension
(c) Dismissal
(d) Discharge
ANSWER: (c)

10. MAMMOTH
(a) Dull
(b) Weak
(c) Tiny
(d) Bright
ANSWER: (c)

11. EXTENSION
(a) Condensation
(b) Subtraction
(c) Deletion
(d) Weakening
(e) Diminution
ANSWER: (a)

12. SELDOM
(a) Rarely
(b) Daily
(c)Often
(d) Never
ANSWER: (c)

13. AMALGAMATE
(a) Generate
(b) Repair
(c) Materialize
(d) Separate
ANSWER: (d)

14. DREARY
(a) Plenty
(b) Monotonous
(c) Unhappy
(d) Cheerful
ANSWER: (d)

15. SEETHE
(a) Plumb
(b) Cool
(c) Freeze
(d) Chill
ANSWER: (b)

16. EXECRABLE
(a) Importable
(b) Acceptable
(c) Desirable
(d) Irritable
ANSWER: (c)

17. REAR
(a) Front
(b) Foreground
(c) Forehead
(d) Forward
ANSWER: (a)

18. MILITANT
(a) Religious
(b) Combative
(c) Spiritual
(d) Pacifist
ANSWER: (d)

19. SUBLIME
(a) Strange
(b) Low
(c) Ridiculous
(d) Mean
ANSWER: (b)

20. SAGE
(a) Rogue
(b) Fool
(c)Egoist
(d) Snob
ANSWER: (a)

21. AMBIGUOUS
(a) Obscure
(b) Secular
(c) Explicit
(d) Equivocate
ANSWER: (c)

22. BLISS
(a) Paradise
(b) Heaven
(c) Misery
(d) Happiness
ANSWER: (c)

23. EXTEIHOR
(a) Internal
(b) Inner
(c) Interior
(d) Inward
ANSWER: (c)

24. COMPACT
(a) Shattered
(b) Enlarged
(c) Spread
(d) Diffused
ANSWER: (b)

25. VIGOUR
(a) Failure
(b) Negligence
(c) Frailty
(d) Health
ANSWER: (c)

No comments:

Post a Comment