Friday, May 15, 2015

Electronics Engineering practice test

Electronics Engineering practice test
Free Online Electronic Engineering Practice and Preparation Test
1. In synchronous counter,speed is
a)high
b)very low
c)0
d)limited
Ans:a
2.In shift register,CLR input is
a)to make all o/ps are one
b) to make all o/ps are zero
c) to make all o/ps are high
d)none of these
Ans:b
3. In shift register, input is transformed to output during
a)zero edge triggering
b)negative edge triggering
c)positive edge triggering
d) none of these
Ans:c
4.In counter,each filp flop will toggle when its clock receives a
a)zero edge clock
b)negative edge clock
c)positive edge clock
d) none of these
Ans:b
5.Which is D/A Converter
a)Binary weighted type
b)comparator type
c)Ramp type
d)none of these
Ans:a
6. Which is A/D Converter
a)Binary weighted type
b) Ramp type
c) either (a) or (b)
d)none of these
Ans:b
7.In A/D Converter, analog input is given to
a)ground of OPAMP
b)virtual ground of OPAMP
c)inverting of OPAMP
d)non inverting of OPAMP
Ans:d
8. In A/D Converter, reference input is given to
a)ground of OPAMP
b)virtual ground of OPAMP
c)inverting of OPAMP
d)non inverting of OPAMP
Ans:c
9.Dual slop converter is
a)DC converter
b)A.C Converter
c)D/A Converter
d)none of these
Ans:d
10.R-2R Converter is
a)DC converter
b)A.C Converter
c)D/A Converter
d)none of these
Ans:c
11.A/D Conversion used in
a)D.Cl machines
b) A.Cl machines
c)computers
d)none of these
Ans:c
12. If one of the inputs is high ,then output is also low in
a) NOR
b) AND
c) EXOR
d) NAND
Ans:a
13. If both inputs are low ,then output is high in
a) EXOR NOR
b) AND
c) NOR
d) NAND
Ans: c
14..NAND is a contraction of
a) AND-NOT
b) NOT-AND
c) AND-AND
d) None of these
Ans:b
15.NOT gate performs
a)no operation
b)addition
c)subtraction
d)inversion
Ans:d
16.A+A=?
a)1
b)B
c)A
d)complement of A
Ans:c

No comments:

Post a Comment