Sunday, May 10, 2015

GK Solved Questions on Frederick Carlton "Carl" Lewis

GK Solved Questions on Frederick Carlton "Carl" Lewis
1. Who is Frederick Carlton ''Carl'' Lewis ?
(a) Swimmer
(b) Cricketer
(c)  Footballer
(d) Track & Field athlete

2. When Carl Lewis  was Born ?
(a)  July 1, 1961
(b)  July 2, 1961
(c)  July 3, 1961
(d)  July 4, 196

3. How many Olympic Medals he won ?
(a) 8
(b) 9
(c) 10
(d) 11

4.  How many World championships Medals he won ?
(a) 7
(b) 8
(c) 9
(d) 10

5. In  which year Lewis started to emerge as a dominant sprinter and long jumper?
(a) 1981
(b) 1982
(c) 1983
(d) 1984

6.  In  Which year Lewis became one of the biggest sporting celebrities in the world ?
(a) 1981
(b) 1982
(c) 1983
(d) 1984

7. In  Which year Lewis was voted "Sportsman of the Century" by the International Olympic Committee ?
(a) 1996
(b) 1997
(c) 1998
(d) 1999

8. When he was  elected "World Athlete of the Century" by the  IAAF & named "Olympian of the Century
(a) 1997
(b) 1998
(c) 1999
(d) 2000

9. When University of Houston named after  his name as Carl Lewis International Complex ?
(a) 1999
(b) 2000
(c) 2001
(d) 2002

10. In which year  Lewis filed petitions to run as a Democrat for New Jersey Senate established as the upper house  of the  New Jersey Legislature ?
(a) April 11, 2009
(b) April 11, 2010
(c) April 11, 2011 
(d) April 11, 2012

11. When the International Association of Athletics Federation (IAAF) was established ?
(a) 1981
(b) 1982
(c) 1983
(d) 1984

12 .At which Interval of time  IAAF World Championships in Athletics held ?
(a) 2
(b) 3
(c) 4
(d) 5

13. The 14th IAAF World Championships in Athletics  was held ?
(a)  Berlin,Germany
(b)  Moscow, Russia
(c)  Beijing, China
(d)  Daegu, South Korea

14.  In which year Lewis became the fastest 100 m sprinter in the world ?
(a) 1980
(b) 1981
(c) 1982
(d) 1983 

15.  In which city of US Carl Lewis was born ?
(a) Oakland
(b) Boston
(c) Spokane
(d) Birmingham
ANSWERS
1. d
2. a
3. c
4. d
5. a
6. d
7. d
8. c
9. b
10. c
11. c
12. a
13. b
14. b
15. d



No comments:

Post a Comment