Friday, December 16, 2011

Free Online English Objective Paper

Free Online English Objective Paper
English Test Paper
1. Select the correct meaning of the idiom printed in bold .Dowry is a burning question of the day.
(A) Urgent problem
(B) Burning brides
(C) dying’ issue
(D) social problem
Ans:-A

2.Directions: In each of the following questions, choose the alternative which best
expresses the meaning of the word printed in italic bold in the sentence.

He was sad that his seniority had been Overlooked.
(a) Rejected
(b) Neglected
(c) Confused
(d) Sidestepped
ANSWER:(b)

3. I found his crude manners abominable.
(a) Flattering
(b) Sloppy
(c)Detestable
(d) Attractive
ANSWER : (c)

4. Social reformers and thinkers abominate every type of discrimination reaction of the students.
(a) Eradicate
(b) Detest
(c) Condemn
(d) Violate
ANSWER : (b)


5. We cherish the tradition of bravery.
(a) Revive
(b) Learn
(c) Hold dear
(d) Imitate
ANSWER : (c)

6. The man did not relish his nearness to the tigress.
(a) Enjoy
(b) Like
(c) Guess
(d) Risk
ANSWER : (a)
7. The fetid mound of waste near the town was a major cause ofthe epidemic.
(a) Doomed
(b) Dangerous
(c) Stinking
(d) Stagnant
(e) Disease-breeding
ANSWER : (c)

8. His trite remarks failed to cut any ice with the audience.
(a) Illogical
(b) Hackneyed
(c) Bitter
(d) Sharp
ANSWER : (b)

15. Some army units were- decimated during the surprise attack.
(a) Denounced
(b) Captured
(c) Defeated
(d) Destroyed
ANSWER : (d)

9. Please sound the Principal about the and injustice practised anywhere in the world.
(a) Support
(b) Discuss
(c) Tell
(d) Caution
ANSWER : (d)

10. Indian economy has always shown enough resilience in crisis.
(a) Strength
(b) Adjustment
(c) Elasticity
(d) Diversity
ANSWER : (c)

11. Speaking in a tremulous tone, he took everybody to task.
(a) Confident
(b) Angry
(c) Feeble
(d) Trembling
ANSWER : (d)

12. The prince fell in love with a comely young maiden.
(a) Elegant
(b) Homely
(c) Pretty
(d) Delightful
ANSWER : (c)

13. The boy was incorrigible and a constant source of trouble to his mother.
(a) Truant
(b) Bad beyond correction
(c) Rash
(d) Dishonest
ANSWER : (b)

14. The river level was rising drastically after that heavy rain.
(a) Slightly
(b) Suddenly
(c) Greatly
(d) Unexpectedly
ANSWER : (c)


15. The parade route was down the main boulevard.
(a) Alley
(b) Highway
(c) Avenue
(d) Driveway
ANSWER : (c)

16. The only way to subvert the money power and let truth triumph is by
enhancing the perks or income of the individuals.
(a) Reduce
(b) Abolish
(c) Overthrow
(d) Subdue
ANSWER : (c)

17. The employee was ousted from the office.
(a) Pushed
(b) Dismayed
(c) Forced
(d) Expelled
ANSWER : (d)

18. A pervading sense of ennui grips Gaurav.
(a) Anger
(b) Anxiety
(c) Weariness
(d) Melancholy
ANSWER : (c)

19. The isolated and dilapidated palace has become a rendezvous for the unsocial elements.
(a) Resort
(b) Hiding place
(c) Public place
(d) Meeting place
ANSWER : (d)

20. He could not suppress his resentment against that decision.
(a) Indignation
(b) Irritation
(c) Displeasure
(d) Excitement
ANSWER : (c)

21. Without science and the scientific spirit, we shall just drift along.
(a) Move gently
(b) Move aimlessly
(c) Move cautiously
(d) Live peacefully
ANSWER : (b)

22. No civilized society can allow the subversion of its institutions by extremists.
(a) Domination
(b) Subservience
(c) Destruction
(d) Subordination
(e) Absorption
ANSWER : (c)

23. He cast a cursory glance over the papers before signing them.
(a) Short
(b) Eager
(c) Inquisitive
(d) Hurried
ANSWER : (d)

24. In the absence of the Chief Guest, the host himself acted as his surrogate and
presided over the function.
(a) Counterpart
(b) Alliance
(c) Assistant
(d) Substitute
ANSWER : (d)

25. The traditional methods of doing things have now become obsolescent.
(a) Harmful
(b) Out of date
(c) Unrewarding
(d) Unpopular
ANSWER : (b)

No comments:

Post a Comment