Monday, December 5, 2011

English Objective Question Paper

English Objective Question Paper

Model Practice Paper English

Directions: In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the

one which can replace the word printed in bold in the sentence without changing the

meaning of the sentence.

1. She is really a fantastic girl.

(a) Wonderful

(b) Charming

(c) Beautiful

(d) Intelligent

ANSWER :(a)

2. The old man was fond of giving homilies whenever we went to him with a problem.

(a) Alternatives

(b) Advice

(c) Suggestions

(d) Sermon

ANSWER :(d)

3. The soldier displayed exceptional courage and saved the Major from the enemy’s hand.

(a) New

(b) Strange

(c) Abnormal

(d) Unusual

(e) Avoidable

ANSWER :(d)

4. If you want the quality of your writings, to improve then avoid redundant words

(a) Unwilling

(b) Mistaken

(c) Wrong

(d) Repetitive

ANSWER :(d)

5. In order to tarnish the public image of his opponent, he has got a mendacious story

planted in the local newspaper.

(a) False

(b) Fabricated

(c) Imaginary

(d) Horrible

ANSWER :(a)

6. A civilized Roman banquet was a thing of great richness, style and decorum.

(a) Palace

(b) Feast

(c) Ornament

(d) Table

ANSWER :(b)

7. He listened to her mellifluous music under the genial influence of wine.

(a) Heavy

(b) Stressing

(c) Drowsy

(d) Sympathetic

ANSWER :(b)

8. The fishing boat pulled away from the wharf and chugged smoothly down the bay.

(a) Harbor

(b) Shore

(c) Quay

(d) Anchor

ANSWER :(c)

9. The aberration in the Indian economy can be attributed to short-sightedness

of its political masters

(a) Deviation

(b) Steadfastness

(c) Privilege

(d) Procrastination

ANSWER :(a)



10. India has too often to fulminate against Pakistanis role in aiding and abetting

acts of militancy on her soil.

(a) Think

(b) Consider

(c) Conspire

(d) Protest

ANSWER :(d)

11. The accident occurred due to his lapse.

(a) Haste

(b) Error

(c) Ignorance

(d) Carelessness

ANSWER :(b)

12. It was incumbent on him to report the matter at once.

(a) Pointless

(b) Depending

(c) Pressing

(d) Optional

ANSWER :(c)

13. Only my neighbor succoured me during my illness.

(a) Nourished

(b) Treated

(c) Aided

(d) Attended

ANSWER :(c)

14. As they whispered, I felt awkward in their company.

(a) Inconvenient

(b) Clumsy

(c) Ashamed

(d) Embarrassed

ANSWER :(d)

15. He tried to cajole her, but it was in vain.

(a) Enjoin

(b) Coax

(c) Rejoice

(d) Inspire

ANSWER :(b)

16. He was annoyed at his flippant remark.

(a) Discourteous

(b) Hitter

(c) Humorous

(d) Casual

ANSWER :(a)

17. The magazine was embellished with amusing articles.

(a) Filled

(b) Replete

(c) Adorned

(d) Sprinkled

ANSWER :(c)

18. Summit neglected to remit the fees in time and therefore had to pay a fine.

(a) Exempted

(b) Refused

(c) Failed

(d) Promised

(e) Obstructed

ANSWER :(c)

19. ‘To be or not to be’ was the dilemma of Hamlet.

(a) Question

(b) Obsession

(c) Problem

(d) Helplessness

(e) Confusion

ANSWER :(e)

20. War always has a baneful effect on the people of a nation.

(a) Unpleasant

(b) Foul

(c) Pernicious

(d) Harmful

ANSWER :(c)

21. His endeavors proved fruitful.

(a) Justified

(b) Futile

(c) Efficient

(d) Productive

ANSWER :(d)

22. The boy was chided for his impertinence.

(a) Praised

(b) Beaten

(c) Applauded

(d) Rebuked

ANSWER :(d)

23. The problem is tedious to tackle.

(a) Easy

(b) Difficult

(c) Tiring

(d) Troublesome

ANSWER :(c)

24. The time is spent in the library was the most rewarding one.

(a) Precious

(b) Serviceable

(c) Profitable

(d) Paying

ANSWER :(c)

25. The kingdom suffered a constant threat from certain predatory tribes.

(a) Wild

(b) Violent

(c) Rebellious

(d) Plundering

ANSWER :( d)

No comments:

Post a Comment