Monday, December 5, 2011

Free Online English Test Paper

Free Online English Test Paper

Sample Paper English

Directions: In each of the following questions, out of the given alternatives, choose the

one which can replace the word printed in bold in the sentence without changing the

meaning of the sentence.

1. In present day society, money plays the only dominant role in almost all transactions.

(a) Jobs

(b) Negotiations

(c) Business

(d) Proceedings

ANSWER :(d)

2. He enjoyed the salubrious climate of the palace

(a) Cold

(b) Temperate

(c) Warm

(d) Healthful

ANSWER :(d)

3. The house cannot accommodate more people.

(a) Hold

(b) Allow

(c) Hide

(d) Associate

ANSWER :(a)

4. Catching snakes can be hazardous for people untrained in the art.

(a) Dangerous

(b) Difficult

(c) Harmful

(d) Tricky

ANSWER :(a)

5. The sentiments expressed by him in the speech were odious.

(a) Significant

(b) Hateful

(c) Admirable

(d) Common

ANSWER :(b)

6. The troops were mobilized to take control of the tensed situation.

(a) Organised into platoons

(b) Summoned to headquarters

(c) Prepared for active service

(d) Collected hurriedly

ANSWER :(d)

7. His lascivious habits brought him nothing but bad name.

(a) Treacherous

(b) Erotic

(c) Lustful

(d) Vicious

ANSWER :(c)

8. The people attending the carnival looked gay and happy.

(a) Occasion

(b) Fair

(c) Function

(d) Revelry

ANSWER :(d)

9. Feeling drowsy may be a side effect of too many antibiotics.

(a) Dizzy

(b) Energetic

(c) Irritable

(d) Sluggish

ANSWER :(d)

10. Everyone was listening to the news of earthquake with mounting anxiety.

(a) Interest

(b) Eagerness

(c) Uneasiness

(d) Grief

ANSWER :(c)

11. Courtesy does not cost one anything.

(a) Gentility

(b) Civility

(c) Amiability

(d) Urbanity

ANSWER :(b)

12. The intruders strangled the lady to death.

(a) Thrashed

(b) Forced

(c) Compressed

(d) Throttled

ANSWER :(d)

13. That case is not amenable to ordinary rules.

(a) Applicable

(b) Interpreted

(c) Contradictory

(d) Dealt with

ANSWER :(a)

14. Lost in his own reverie, he forgot that vicissitudes can change the course of man’s life.

(a) Difficulties

(b) Changes of fortune

(c) Impediments

(d) Good fortunes

ANSWER :(b)

15. Pakistan has been vigorously pursuing a clandestine nuclear weapons programme.

(a) Nefarious

(b) Progressive

(c) Systematic

(d) Secretive

ANSWER :(d)

16. Objective General English some people are extremely fastidious in their choice of dress.

(a) Pompous

(b) Fussy

(c) Discriminating

(d) Careless

ANSWER :(b)

17. His views on children and their upbringing are indeed outlandish.

(a) Realistic

(b) Funny

(c) Strange

(d) Offensive

ANSWER :(c)

18. His credulous nature often landed him in trouble.

(a) Dreamy

(b) Naughty

(c) Innocent

(d) Willing to believe easily

ANSWER :(d)

19. You should have watched that glint in her eyes when speaking of her husband.

(a) Disgust

(b) Sparkle

(c) Anger

(d) Sadness

ANSWER :(b)

20. People refuse to pay obeisance to people whom they do not accept as their leaders.

(a) Attention

(b) Respect

(c) Obedience

(d) Command

ANSWER :(c)

21. The newly found drug on the epidemic was not at all deleterious.

(a) Effective

(b) Intoxicating

(c) Noxious

(d) Successful

ANSWER :(c)

22. People of different persuasions have met on the same platform.

(a) Personalities

(b) Tastes

(c) Qualifications

(d) Convictions

ANSWER :(d)

23. We were touched by the Honesty of the beggar.

(a) Impressed

(b) Moved

(c) Surprised

(d) Horrified

ANSWER :(a)

24. The food we had to eat was incompatible to our needs.

(a) Harmonizing

(b) According

(c) Corresponding

(d) Unsuitable

ANSWER :( d)

25. He decided to accost a big financier for his new scheme.

(a) Employ

(b) Consult

(c) Hire

(d) Deceive

(e) Approach

ANSWER :(e)

No comments:

Post a Comment